No connection to the Cloud of Things


  • Hello,

    we try to test the connection to the CoT with a ublox-Evalkit with SARA-N200. We do the sample session “NB-IOT Access and Cloud of Things” (from page eigth) shown in the Quick Start Guide. Up to the ping into the cloud everything seems to work without any problems. The next step (sending data to the cloud) does not show the expected CONNACK (hex: 030500) but hex 0218 instead, which probably means DISCONNECT. A log of the command sequence is attached. The device in question was previously registered in the cloud using a csv file (see attachment). The procedure “Mass registration for NB-IoT devices” (see page 67 of the user manual “Cloud of Things”) was used.

    What could be the problem that prevents data exchange with the cloud?



  • Hello,

    Thank you very much for your request. The MQTT-SN CONNECT packet looks right so far and since you get an answer from the gateway, the communication works well. It seems that the registration in the cloud of things is not quite correct, especially the field ICCID. Quote from the user manual:

    ICCID: The ICCID of the device (equal to the ID of the device)

    Important here is the addition in brackets “equal to ID of the device”. In this case, the ID of the device is the IMSI and must also be specified when registering the device. Please try the registration of the device again with the IMSI in the field ICCID, then it should work.


 

Looks like your connection to Internet of Things was lost, please wait while we try to reconnect.