Registration Denied


  • Mijn pogingen om op T-Mobile met NB-IOT te verbinden zijn tot nu toe zonder succes.
    Ik gebruik een SODAQ SARA R410M-02B met de laatste firmware. (Ook testen gedaan met de BG-96: zelfde resultaat)
    Heb al wel met zelfde hardware geconnecteerd op KPN LTE-M

    Wat doe ik fout of wat mist er in de AT commands?

    ATI
    12:24:18.514 -> Manufacturer: u-blox
    12:24:18.514 -> Model: SARA-R410M-02B
    12:24:18.552 -> Revision: L0.0.00.00.05.08 [Apr 17 2019 19:34:02]
    12:24:18.552 -> SVN: 03
    12:24:18.552 -> IMEI: 35672610445XXXX
    12:24:18.552 ->
    12:24:18.552 -> OK

    AT+CFUN=1,1 (Set module functionality: Full + Silent Reset)
    12:25:43.187 -> OK

    AT+CREG=1 (network registration: Enabled)
    12:26:21.685 -> OK

    AT+COPS=? (Operator selection)
    12:27:49.405 -> +COPS: (1,“204 04”,“204 04”,“20404”,9),(1,“204 16”,“204 16”,“20416”,9),(0,1,2,3,4),(0,1,2)
    12:27:49.443 ->
    12:27:49.443 -> OK

    AT+COPS=1,2,“20416”,9 (Operator selection)
    Hierop komt geen response, na return krijg ik:
    12:34:38.894 -> +CREG: 3 (3: registration denied)

    AT+CGDCONT=1, “ip”, “cdp.iot.t-mobile.nl” (PDP context definition)
    12:38:03.789 -> OK

    AT+CGDCONT?
    12:39:26.592 -> +CGDCONT: 1,“IP”,“cdp.iot.t-mobile.nl”,“0.0.0.0”,0,0,0,0
    12:39:26.592 ->
    12:39:26.592 -> OK
    Dus geen IP adres gekregen

    AT+CIMI (International mobile subscriber id)
    12:58:07.393 -> 23450000706XXXX
    12:58:07.393 ->
    12:58:07.393 -> OK

    AT+CSQ (signal quality)
    13:21:39.273 -> +CSQ: 11,99
    13:21:39.273 ->
    13:21:39.273 -> OK



  • Hoi, ik zie het volgende in je commando’s:

    AT+CREG=1 (network registration: Enabled)
    12:26:21.685 -> OK

    Dit commando doet misschien niet wat je verwacht. Het is alleen een configuratie instelling voor het ‘debug’ niveau van registratie informatie. Ik zou AT+CEREG=4 voogebruiken in plaats van AT+CREG=2. Dit commando genereert URC’s (Unsolicited Result Code) op het moment dat de status van het modem veranderd mbt registratie op het EPS netwerk. Heeft verder geen enkel effect op je verbinding met het netwerk.

    AT+COPS=1,2,“20416”,9 (Operator selection)
    Hierop komt geen response, na return krijg ik:
    12:34:38.894 -> +CREG: 3 (3: registration denied)

    Waarom gebruik je hier een ‘9’? Ik zou gewoon AT+COPS=1,2,“20416” of anders AT+COPS=0 (automatisch) gebruiken. Bij automatische instelling heb je er verder geen omkijken meer naar. Een attachment kan vervolgens gedaan worden via AT+CGATT=1.

    AT+CSQ (signal quality)
    13:21:39.273 -> +CSQ: 11,99
    13:21:39.273 ->
    13:21:39.273 -> OK

    Matig signaal maar verder wel voldoende. Check je antenne.

    Voor de rest:

    • check of je simkaart werkt via AT+CCID
    • check of je de goede LTE band hebt geconfigureerd via AT+UBANDMASK (T-Mobile NB-IoT gebruikt LTE band 8 )
    • check of je de goede technologie gebruikt via AT+URAT

    Stefan



  • @stefan-de-lange Hallo Stefan,
    Bedankt, dit heeft mij op het juiste spoor gezet. Totaal niet gezien dat de R410 standaard op LTE-M staat (URAT 7 factory-programmed value). Deze omgezet naar 8 NB-IOT en nu wel connectie en IP adres.
    Nog even de AT commands die het probleem oplosten:

    23:36:15.802 -> AT+URAT=8 (Switch naar NB-IOT)
    23:36:15.802 -> +CME ERROR: Operation not supported (Lukt niet)
    23:36:39.977 -> AT+UMNOPROF? (Welk MNO profile?)
    23:36:40.011 -> +UMNOPROF: 0 (0 factory-programmed value: undefined)
    23:36:50.055 -> AT+UMNOPROF=100 (Europe)
    23:36:54.050 -> AT+CFUN=15 (Soft reboot)
    23:36:59.367 -> AT+UMNOPROF?
    23:36:59.367 -> +UMNOPROF: 100
    23:37:14.473 -> AT+URAT=8
    23:37:14.473 -> OK (Nu wel OK)




 

Looks like your connection to Internet of Things was lost, please wait while we try to reconnect.