Hoe snel (en met welke frequentie) kunnen berichten na elkaar worden verzonden?


  • Het antwoord op deze vraag heeft een toelichting nodig op de gekozen IoT-technologie.

    In de markt worden verschillende type Internet of Things netwerken aangeboden. Ieder type netwerk heeft zijn eigen kenmerken en is geschikt voor een bepaalde type gebruik. T-Mobile rolt voor Internet of Things een Low Power Wide Area (LPWA) netwerk uit, nog specifieker: NarrowBand IoT (NB-IoT). De NB-IoT technologie is gericht op communicatie met devices die lang kunnen werken op batterijen en tot zo’n 10x sterkere dekking ervaren in vergelijking met mobiele toestellen op het 2G, 3G en 4G netwerk. En daarmee is NarrowBand IoT geschikt voor:

    • Het transporteren van kleine hoeveelheden gegevens tijdens kortlopende sessies (enkele seconden). Te denken valt aan het op afstand kunnen uitlezen van draadloze hardware uitgerust met sensoren voor het vaststellen van tellerstanden, temperatuur, lichtsterkte, geografische positie, luchtvochtigheid beweging en andere soortgelijke sensorwaarden, maar ook voor het aansturen van actuatoren (aansturen / uitzetten van apparaten).
    • Het op meerdere malen per dag en eventueel enkele malen per uur transporteren van kleine hoeveelheden gegevens. Tevens is het mogelijk om op incidentele basis voor een korte beperkte tijdsduur veelvuldig data uit te wisselen, bijvoorbeeld gedurende een kwartier lang iedere minuut data uitwisselen.

    • Inzetten van connected IoT devices op moeilijk bereikbare plekken en afgelegen gebieden.


 

Looks like your connection to INTERNET OF THINGS was lost, please wait while we try to reconnect.